Το Mysteel σας παίρνει για να ξέρει 400 σειρές ανοξείδωτου

May 6, 2022

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Το Mysteel σας παίρνει για να ξέρει 400 σειρές ανοξείδωτου

400 σειρά ανοξείδωτου είναι ένα κράμα του σιδήρου, του άνθρακα και του χρωμίου. Επειδή δεν περιέχει το νικέλιο, είναι ένα ανοξείδωτο νικέλιο-διάσωσης, επίσης γνωστό ως ανοξείδωτο. 400 σειρά ανοξείδωτου περιλαμβάνει το μαρτενσιτικό στοιχείο δομών και σιδήρου, που όχι μόνο έχει τις κανονικές μαγνητικές ιδιότητες, αλλά και έχει την ισχυρή αντίσταση στην υψηλής θερμοκρασίας οξείδωση. Έναντι του χάλυβα άνθρακα, οι φυσικές και μηχανικές ιδιότητές της βελτιώνονται περαιτέρω. Και τα περισσότερα 400 ανοξείδωτα σειράς μπορούν να είναι υποβαλλόμενα σε θερμοθεραπεία.


1. Σύνθεση και χαρακτηριστικά
Συνήθως χρησιμοποιημένη 400 ποικιλίες ανοξείδωτου σειράς είναι 430, 410, 420, 409L, κ.λπ., των οποίων το ανοξείδωτο 430 είναι χρησιμοποιημένο πιό πολύ. Η περιεκτικότητα σε χρώμιο του ανοξείδωτου 430 είναι 18%, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή τιμή, το μικρό συντελεστή θερμικής επέκτασης, και την αντίσταση διάβρωσης πίεσης χλωριδίου καλύτερα από 300 ποικιλίες ανοξείδωτου σειράς αλλά οι ανεπάρκειές της είναι σχετικά προφανείς: σχηματιστικότητα, ιδιότητα συγκόλλησης και εκτατή δύναμη. Είναι μικρότερο από το πρότυπο ανοξείδωτου 300 σειρών, έτσι το πεδίο χρήσης του είναι περιορισμένο. Η περιεκτικότητα σε χρώμιο του ανοξείδωτου 410 και 420 είναι 13%, και το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι υψηλή σκληρότητα. 400 σειρά ανοξείδωτου έχει την ίδια αντίσταση διάβρωσης με 300 σειρές ανοξείδωτου στην οξείδωση των μέσων όπως η ατμόσφαιρα, το γλυκό νερό και το νιτρικό οξύ κάτω από την ίδια περιεκτικότητα σε χρώμιο, και είναι καλύτερη από 200 σειρές ανοξείδωτου. Η προσθήκη των ποσών ιχνών νιόβιου, τιτανίου, χαλκού, αργιλίου και άλλων στοιχείων μπορεί να βελτιώσει την απόδοση βαθιών σχεδίων, την ιδιότητα συγκόλλησης, την αντίσταση διάβρωσης και την υψηλής θερμοκρασίας δύναμή της, και μπορεί μερικώς να αντικαταστήσει 300 σειρές ανοξείδωτου.

 

2. Ταξινόμηση χάλυβα
Ξέρουμε ότι το ανοξείδωτο μπορεί να διαιρεθεί σε ferrite, μαρτενσίτη και ωστενίτη σύμφωνα με τις διαφορετικές μεταλλογραφικές δομές, ενώ 400 σειρά ανοξείδωτου είναι κυρίως ferrite και μαρτενσίτης.
Φερριτικό ανοξείδωτο: Η περιεκτικότητα σε χρώμιο είναι γενικά 12% σε 30%, συνήθως χωρίς νικέλιο, και μερικές φορές με ένα μικρό ποσό Mo, Tj, NB και άλλα στοιχεία, και η δομή μητρών είναι φερριτικό ανοξείδωτο σε λειτουργία. Έχει τα χαρακτηριστικά της μεγάλης θερμικής αγωγιμότητας, του μικρού συντελεστή επέκτασης, της καλής αντίστασης οξείδωσης, και της άριστης αντίστασης διάβρωσης πίεσης. Εντούτοις, υπάρχουν μειονεκτήματα όπως η φτωχή πλαστικότητα, σημαντικά μειωμένες πλαστικότητα μετα-συγκόλλησης και αντίσταση διάβρωσης. Η εφαρμογή της τεχνολογίας καθαρισμού έξω--φούρνων (AOD ή VOD) μπορεί πολύ να μειώσει τα διάμεσα στοιχεία όπως ο άνθρακας και το άζωτο, που καθιστούν το ευρέως χρησιμοποιημένο. Κοινά 400 πρότυπα ανοξείδωτου σειράς είναι 430 και 409L.

 

Μαρτενσιτικό ανοξείδωτο: ανοξείδωτο με μια περιεκτικότητα σε χρώμιο περισσότερο από 12% (συνήθως 12% σε 18%), μια υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, μια μαρτενσιτική δομή σε λειτουργία, και οι της οποίας μηχανικές ιδιότητες μπορούν να ρυθμιστούν από τη θερμική επεξεργασία. Στους όρους του λαϊκού (μη κληρικού), είναι ένας τύπος hardenable ανοξείδωτου. Κοινά 400 πρότυπα ανοξείδωτου σειράς είναι 410, 420, 440, και 436L.

 

3. Πεδίο της εφαρμογής
400 σειρά ανοξείδωτου έχει ένα ευρύ φάσμα των εφαρμογών. Κατωτέρω θα σας παρουσιάσω μερικούς σχετικούς τομείς εφαρμογής. Ο σωλήνας εξάτμισης, το κασκόλ, ο σωλήνας ουρών, ο καταλυτικός μετατροπέας, κ.λπ. του αυτοκινητικού συστήματος εξάτμισης, οι κύριοι βαθμοί χάλυβα είναι 409L, 444, 436L, 439, 441, 429.

 

 

Το εσωτερικό βαρέλι πλυντηρίων, οι κύριοι βαθμοί χάλυβα είναι 439, 430, 430J1

 

 

Το επιτραπέζιο σκεύος, οι νεροχύτες κουζινών, τα εργαλεία σούπας, τα σύνθετα κατώτατα σημεία δοχείων, κ.λπ., οι κύριοι βαθμοί χάλυβα είναι 430, 420J1, 420J2, 410s.

 

 

Τα υλικά υλικού κατασκευής σκεπής οικοδόμησης, οι κύριοι βαθμοί χάλυβα είναι 445 και 446M.

 

 

Περίληψη: 400 σειρά ανοξείδωτου καταλαμβάνει την ίδια σημαντική θέση στη ζωή μας με 200 και 300 σειρές ανοξείδωτου, και είναι αναπόφευκτος καλός αρωγός στη ζωή μας. Οπουδήποτε και να ο καιρός είναι καυτός ή κρύος, είναι πάντα έτοιμοι για κάθε εργασία με την ευρωστία τους!